Huren bij Avondlicht alleen nog mogelijk met VPT (Volledig Pakket Thuis)

Huren bij Avondlicht alleen nog mogelijk met VPT (Volledig Pakket Thuis)

Gezien alle veranderingen vanuit de overheid in de financiering van de zorg is het vanaf heden bij Woon- en Zorgcentrum Avondlicht alleen nog mogelijk om een appartement te huren in combinatie met een indicatie voor VPT (Volledig Pakket Thuis).

De laatste tijd verandert er veel in de zorg en vooral in de financiering van de zorg. Een grote verandering die gaande is en alleen maar verder doorzet is dat het voor kleine, zelfstandige organisaties steeds lastiger wordt om contracten met zorgverzekeraars te krijgen. Dit is sinds dit jaar ook merkbaar bij Avondlicht.

Er worden vanuit de overheid steeds meer vergaande eisen gesteld om een contract af te kunnen sluiten bij de zorgverzekeraars waar Avondlicht helaas niet (meer) aan kan voldoen. Aan de andere kant worden ook tarieven die zorgorganisaties vanuit de overheid krijgen voor bepaalde indicaties verlaagd. Dit betekent dat er binnen Avondlicht kritisch is gekeken naar wat nog kan, zeker ook met het oog op de toekomst.

Avondlicht gaat minder kamers verhuren en alleen nog in combinatie met een VPT (Volledig Pakket Thuis)

Helaas heeft Avondlicht het besluit moeten nemen om de mogelijkheden tot verhuur van appartementen terug te dringen. Dit houdt het volgende in:

  • Vanaf heden kunnen nieuwe huurders alleen nog bij Avondlicht terecht als zij een indicatie met een VPT (Volledig Pakket Thuis) hebben. Meer informatie over VPT vindt u op onze website: www.avondlicht-herwijnen.nl/huurmogelijkheden
  • Het aantal plaatsen voor huurders wordt teruggebracht naar maximaal vier.

Partner indicatie

Komt u binnen Avondlicht wonen en wilt uw partner “meeliften” op uw Wlz-indicatie? Dan kan dat vanaf heden alleen nog als u een Wlz-indicatie 5 of hoger heeft.

De reden hiervan is dat de overheid heeft ingesteld dat iedereen zo lang mogelijk thuis moet blijven wonen met hulp van mantelzorgers of thuiszorg. Dit betekent in de praktijk dat u pas in aanmerking komt voor een appartement in het verpleeghuis als u een Wlz-indicatie 5 of hoger heeft.

Wilt u meer informatie over het wonen of huren bij Avondlicht? Bel dan naar 0418-581325.

Voor het aanmelden op de wachtlijst van Avondlicht kunt u het formulier op de website invullen: www.avondlicht-herwijnen.nl/aanmelden-wachtlijst