Wonen met dementie


Locatie Perengaarde
Deze locatie is een kleinschalige locatie waar 24 bewoners met dementie wonen. De bewoners hebben een grote eigen slaapkamer en een gedeelde badkamer. Er zijn 4 grote huiskamers waar gemiddeld 6 tot 8 bewoners verblijven gedurende de dag. Wij verzoeken familie om samen met uw naasten zoveel mogelijk op het eigen appartement of gemeenschappelijke ruimtes of tuin door te brengen als u op bezoek komt. Dit vragen wij u omdat bezoek in de huiskamers van de overige bewoners kan zorgen voor overprikkeling en daarmee onrust kan veroorzaken.

Deze locatie heeft een prachtige grote binnentuin waar bewoners en hun naasten kunnen verblijven, helpen met tuinwerkzaamheden en waar vogels zijn. Daarnaast heeft iedere huiskamer middels schuifdeuren de mogelijkheid om op het eigen aangrenzende terras te verblijven.

Er werkt hier een eigen team medewerkers en een teamleider. Binnen deze locatie hebben we te maken met de Wet Zorg en Dwang. De Wet zorg en dwang regelt de rechten bij onvrijwillige zorg of onvrijwillige opname van mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychogeriatrische aandoening (zoals dementie).

Gelieve als u op bezoek komt geen kerststerren of bolplanten ( amaryllis, narcissen) meenemen voor de bewoners. Deze zijn namelijk giftig.

Lees hier onze folder “Thuis in Perengaarde”