Promotieactiviteiten


Na de verbouwing van de recreatiezaal konden we een groot TV scherm laten plaatsen. Verder werd er een zgn. fietslabyrint geplaatst. Hiermee kunnen bewoners al trappend leuke uitstapjes maken die men dan kan volgen op een scherm.

Een geheugencomputer was ook een grote wens. Deze Silver Fit Alois is inmiddels in gebruik. Ook konden we een duofiets met electrische ondersteuning aanbieden. Hiermee kan men met een familielid of een vrijwilliger leuke fietstochtjes maken door onze mooie omgeving.

Toen de nieuwe Psycho Geriatrische afdeling aan de Biermanlaan in gebruik werd genomen hebben we voor de bewoners het volgende kunnen realiseren: een mooie rustgevende waterpartij, een prachtige volière en moestuinbakken met benodigde tuingereedschappen om lekker in te kunnen tuineren. Om even lekker te kunnen genieten van al deze dingen werd er een aantal tuinbanken geplaatst.

Stichting Vrienden van Avondlicht laat ze rollen.......


de "Stichting Vrienden van Avondlicht" in Herwijnen heeft op vrijdag 9 juli 2021 aan de bewoners van Woon- en Zorgcentrum Avondlicht 4 nieuwe rolstoelen aangeboden. Deze kunnen worden gebruikt als men wil gaan wandelen met een bewoner. De oude rolstoelen verkeerden in een dermate slechte staat dat vervanging hoog nodig was. Het leek de Vrienden van Avondlicht een mooi project. Dit is mogelijk gemaakt door gelden van haar donateurs en andere giften.

Donateurs

Dit alles is mogelijk gemaakt door de bijdragen van onze trouwe donateurs. En niet te vergeten de giften vanuit het bedrijfsleven en stichtingen waar we een beroep op deden. Voor 2021 staat op de wensenlijst een zgn ”buitenfiets” die zal worden geplaatst in de aan te leggen belevingstuin met beweegapparaten.

Een greep uit de door ons aangeboden projecten:

2016 - Elektrische duofiets
2017 - Fietslabyrint, via een beeldscherm fietst men door steden en natuurgebieden

2018/2019 - PG-afdeling nieuwe locatie, een aandeel aan de belevingstuin met o.a.
4 moestuinbakken, 4 oppottafels, met alle benodigde tuingereedschappen, 7 houten tuinbanken, een waterpartij en een volière

2020 - een buiten-muziekoptreden tijdens coronatijd op beide locaties
- PG-afdeling, jaarabonnement voor de Geheugentrainer

2021 - PG-afdeling, buitenbord “Avondlicht” hoek Vervoornlaan/Biermanlaan
- 4 rolstoelen
- SilverfitAlois, voor interactief bewegen
- PG-afdeling, interactieve dieren: 2 hondjes en 1 kat
- PG-afdeling, 4 modules voor de Qwiek-up, voor belevingsgerichte zorg