Wonen op Avondlicht – Somatische zorg


Op locatie Avondlicht wonen bewoners met een somatische hulpvraag. Bij een somatische hulpvraag kan de bewoner onder andere ondersteuning en hulp nodig hebben bij lichamelijke aandoeningen. Dit kan middels een WLZ indicatie (wet langdurige zorg), een ELV (eerstelijns verblijf) of huurovereenkomst.

Deze locatie heeft 5 afdelingen, Bellefleur – Jonathan- Goudreinet – Elstar en Sterappel.

Op iedere afdeling zijn één-en tweepersoons appartementen. Afdeling Sterappel heeft tweepersoons appartementen met een separate woon-en slaapkamer.

 

Somatische zorg

Wij proberen, uiteraard samen met de bewoner, het wonen op Avondlicht zo aangenaam mogelijk te maken, het “thuis” gevoel zo goed mogelijk te evenaren.
U kunt uw kamer naar eigen wens inrichten hierbij rekening houdend met de veiligheid en voldoende werkruimte voor de zorgmedewerkers. Als u met een WLZ komt wonen dan is er op uw appartement standaard een nachtkastje, bed en kledingkast. Ook zijn de appartementen voorzien van een vloer en gordijnen, deze zijn brandwerend.

De dingen die u gewend bent om met uw naasten te doen in de thuissituatie kunnen meestal ook gewoon doorgaan als u in Avondlicht woont, denk hierbij aan wandelen, fietsen, naar de markt gaan, winkelen, mee naar ziekenhuisbezoek etc.

Iedere bewoner heeft een eerst verantwoordelijke verzorgende (EVV) die verantwoordelijk is om samen met de bewoner zorgtaken te bespreken, regelen en evalueren ( eventueel bijstellen), zo wordt er met elkaar een op de individu afgestemd zorgplan gemaakt. Dit gaat indien nodig of wenselijk in samenwerking behandelaren die betrokken zijn.

Bij deze EVV-er kan de bewoner en zijn naasten als eerste aanspreekpunt terecht met allerlei vragen.

Lees hier onze folder “Thuis in Avondlicht”
Wij wensen onze bewoners veel woonplezier binnen Avondlicht.